Avfall och Återvinning

Det är endast tillåtet att slänga hushållsavfall i sopkärlen utanför husen. Biologiskt avfall som t ex matrester ska läggas i brun papperspåse (finns vid tvättstugan) och slängas i behållaren för komposterbart avfall. Läs mer om sopsortering här.

Övriga sopor ska lämnas vid återvinningsplatsen eller återvinningscentralen. Föreningen anordnar även städdagar då det finns möjlighet att lämna grovsopor i en container. Det är absolut förbjudet att lämna grovsopor i korridorer och trapphus!

återvinningsplatsen på Lars Kaggsgatan lämnar du förpackningar av glas, papper, plast och metall samt tidningar och småbatterier. Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen som ansvarar för återvinningsplatserna.

återvinningscentralen kan du lämna farligt avfall, förpackningar, grovavfall, el-avfall, däck, skrot, vitvaror samt kläder och textilier. Du behöver ett ÅVC-kort för att kunna lämna avfall på återvinningscentralen. ÅVC-kortet hämtas ut på återvinningscentralen och gäller för sex fria besök per år. Det finns två återvinningscentraler i närheten, Kretsloppsparken Alelyckan och Sävenäs Återvinningscentral.


Visa större karta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: