Var enskilds ansvar både inom och utomhus

Madrass placerad utanför sopstation.

Det händer ibland att det placeras saker vid våra sopstationer som inte hör hemma på platsen. Oftast är anledningen till att det slängs saker som är den enskildes ansvar ren lathet och tron på att det kommer att försvinna på ett automagiskt vis. Kan direkt ta den villfarseln ifrån dig som läsare och berätta att det är föreningen som i slutändan bekostar bortforsling av skräpet det för att en önskan om att ha en trevlig miljö samt att den sanitära olägenhet som kan uppstå kring okontrollerad nedskräpning.

Vad varje medlem i föreningen har som skyldighet enligt med stadgarna paragraf 34 och avsnittet ”sundhet, ordning och skick” är:

”Bostadsrättshavaren skall även i övrigt vid sin användning av lägenheten iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom eller utanför huset. ”

Med det är det min förhoppning att vi alla tar vårt ansvar och ser till att vi har en trevlig utemiljö och forslar bort skräp som inte är hushållsopor eller kompost.

Om man inte har egen bil eller möjlighet att forsla bort avfallet själv erbjuder Göteborgs Stad bortforsling av elektronik och vitvaror för en avgift. Besök gärna hemsidan för Göteborgs Stad för mer information.

This entry was posted in Föreningsinformation. Bookmark the permalink.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.