Inkoppling av fiber på Fänriksgatan 6

Sedan den utlovade leveransdagen ifrån Bahnhof som var den 1:e maj 2018 har Bahnhof nu kommit fram till en lösning som gör att inkoppling av fiber kommer att ske idag runt elva tiden. 

Som ni alla vet var det tänkt att föreningen skulle ansluta sig till Bahnhof som internetleverantör från den förste maj i år. Installationen av fiber gick bra för våra fastigheter på Lars Kaggsgatan 47A-C (LK47) och Fanjunkaregatan 2A-H (FJG2), men när vi kom till Fänriksgatan 6A-C (FG6) upptäckte Bahnhof att de behövde dra fiber till fastigheten.

I och med den upptäckten började projekteringen för att kunna gräva ner svartfiber mellan LK47 och FG6. Veckorna började passera och att få grävningstillstånd verkade inte bli löst i närtid ställde föreningen krav på Bahnhof att installera en interim lösning. Det för att de boende skulle ha en rudimentär tillgång till internet för att kunna sköta sina bankärenden m.m. 

”…för de som ville ansluta sig igen till Telia…”

Samtidigt började styrelsen höra med Telia om det fanns någon möjlighet att förlänga avtalet med dem för fastigheten FG6. Telia ställde upp med fortsatt anslutning för de som ville ansluta sig igen till Telia tills installationen med Bahnhof löses. 

”…Skanova hade 45 dagars leveranstid…”

Nu verkar vi komma till en ände på leveransen ifrån Bahnhof då de efter samtal har beställt en nod ifrån Skanova och det första beskedet föreningen fick efter beställningen var att Skanova hade 45 dagars leveranstid.

”…kommer och installera fiberkopplingen på FG6 idag klockan elva…”

Nu hade vi tur att det gick betydligt snabbar och Bahnhof ringde på onsdagen och berättade att de kommer och installera fiberkopplingen på FG6 idag klockan elva. Då de flesta i styrelsen hade andra åtagande under dagen var det osäkert om vi skulle kunna ha någon på plats för att ge Bahnhof tillträde under fredagen.

Det löste det sig under Torsdagen och en medlem i föreningen har tagit på sig att hjälpa Bahnhof att få tillträde och installation kommer ske klockan 11

”…läge att säga upp abonnemanget med Telia…”

Information vi har fått ifrån Bahnhof är att de som har tecknat avtal med Telia kommer att fortsätta vara uppkopplade mot Telia. Det betyder att det är läge att säga upp abonnemanget med Telia och förbereda för inkoppling till Bahnhofs nät.

This entry was posted in Föreningsinformation and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.